Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid parkeergarages
Alle parkeergarages in de stad zijn bereikbaar op zondag 21 mei. Wij adviseren u te parkeren in Parkeergarage St.-Jan, Hekellaan 25. Parkeergarage De Wolvenhoek is tussen 12.00 - 16.00 uur alleen bereikbaar via het Wilhelminaplein.

Bereikbaarheid transferia
De transferia zijn geopend van 07.30 tot 19.00 uur. Voor het transferium Vlijmenseweg is de halte verplaatst naar Centraal Station.

Meer informatie: www.s-Hertogenbosch.nl.

Kom op de fiets!
De fietsenstallingen in de Kerkstraat en in de Wolvenhoek zijn op de reguliere tijden geopend. De fietsenstalling Burgemeester Loeffplein is geopend van 09.00 uur.

Winkels bereikbaar
Alle winkels en horecabedrijven aan het parcours zijn te voet en per fiets bereikbaar, ook in de binnenstad. U zult zich als toeschouwer dus niet vervelen. Voor ieder wat wils!

Nog vragen?
Hieronder staan de veelgestelde vragen en antwoorden. Mocht u alsnog vragen hebben dan kunt u deze stellen aan de gemeente 's-Hertogenbosch. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur via 073 615 51 55. Voor vragen op de dag zelf mbt bereikbaarheid kunt u contact opnemen via 06 57131484.

Bekijk de verkeersmaatregelen per wijk.

Openbaar vervoer
V: Ik wil gebruik maken van de bus. Deze rijdt (gedeeltelijk) over of langs het parcours. Heb ik hier last van?
A: Een aantal bussen houdt in verband met de Vestingloop een andere route aan. Kijk voor vertrek op www.arriva.nl voor alle up-to-date informatie.

V: Zijn de transferia bereikbaar?
A: Alle transferia zijn bereikbaar. Sommige bussen hebben een alternatieve halte. Lijn 70 rijdt tussen P+R Vlijmenseweg en het Station. Lijn 80 rijdt tussen P+R Pettelaarpark en halte Hertog Hendriksingel.

V: Ik wil gebruik maken van binnenstadsbus 10. Kan dat?
A: Bus 10 rijdt helaas de gehele dag niet.

Parkeren
V: Ik wil gebruik maken van een parkeergarage in de binnenstad, kan dat?
A: Ja, alle parkeergarages zijn bereikbaar. Let op: Parkeergarage Wolvenhoek is beperkt bereikbaar vanwege de afsluiting Parklaan/Zuidwal. Uitrijden is te allen tijde mogelijk.

Gebruik bij voorkeur de parkeergarage St.-Jan.

V: Ik ben mindervalide. Waar kan ik parkeren in de binnenstad?
A: De mindervalidenparkeerplaatsen aan de Parade zijn tot 12.00 uur bereikbaar. Overige parkeerplaatsen zijn de gehele dag bereikbaar.

Fietsers
V: Ik fiets op zondag graag over de Oeverlandroute, kan dat op zondag 21 mei ook?
A: Fietsen langs de route is toegestaan. Wij vragen u rekening te houden met de deelnemers.

V: Ik fiets op zondag altijd van Vught naar 's-Hertogenbosch. Is dit mogelijk op zondag 21 mei?
A: Fietsers in Vught worden ter hoogte van de Paardensteeg gevraagd om over te steken. Dit omdat de lopers over het fietspad lopen. Stapt u ergens onderweg op de fiets? Wilt u dan zelfstandig oversteken?

Gebieden langs de route

Paleiskwartier
V: Ik woon aan de Onderwijsboulevard, kan ik mijn huis bereiken?
A: Alle huizen aan de Onderwijsboulevard zijn lopend of met de fiets altijd te bereiken. Houd rekening met grote drukte aangezien de drie hoofdafstanden starten op de Onderwijsboulevard.

Tussen 6.00 en 16.00 uur worden de startvakken respectievelijk op- en afgebouwd. Tussen die tijden is autoverkeer niet toegestaan. Uitrijden uit de parkeergarage t.h.v. Onderwijsboulevard 108 is mogelijk.

V: Ik wil graag de deelnemers aanmoedigen bij de start, maar ik kom met de auto. Hoe kan ik het beste rijden en waar kan ik het beste parkeren?
A: Komt u vanaf de binnenstad of 's-Hertogenbosch-West? Dan rijdt u via de Vlijmenseweg en de Randweg naar de Magistratenlaan. Komt u vanaf de Zandzuigerstraat? Rijd dan via de Nelson Mandelalaan richting Magistratenlaan. U kunt parkeren in de parkeergarage (Paleiskwartier).

Station
V: Ik wil op 21 mei met de trein reizen. Is het station bereikbaar?
A: Ja, het station is de gehele dag bereikbaar. Komt u met de auto? Zorg dan dat u het station vanaf de zuidkant (Koningsweg) benadert. Houd rekening met een langere reistijd, zowel met de auto, als lopend of met de fiets.

V: Ik wil naar de Havensingel. Hoe kom ik daar?
A: De Havensingel is bereikbaar vanaf het Emmaplein.

Binnenstad
V: Hoe kan ik (zijstraten van) de Zuidwal of Parklaan bereiken?
A: De Zuidwal en Parklaan zijn afgesloten tussen 12.30 en 16.45 uur. Na 14.45 uur is dit het gemakkelijkst vanaf het Wilhelminaplein. Tussen 12.30 en 14.45 uur raden we aan een alternatieve parkeerplaats te zoeken.

V: Ik wil parkeren aan de Sint Janssingel, kan dat?
A: De Sint Janssingel is afgesloten tussen 12.00 en 15.00 uur. Binnen die tijden is het niet mogelijk om in of uit te rijden.

V: Ik kom uit de parkeergarage aan de Berewoutstraat. Waar moet ik naartoe?
A: Uitrijden mag tijdelijk tegen het verkeer in. Vanuit de Berewoutstraat linksaf richting Uilenburg. Volg bij de Stationsweg de instructies van de verkeersregelaars.

V: Ik ga op zondag 21 mei lunchen bij Noble. Waar kan ik mijn auto kwijt?
A: Als u met de auto naar Noble komt, raden wij u aan te parkeren op de parkeerplaats aan het Wilhelminaplein.

V: Ik woon/werk in de Vughterstraat. Mag ik mijn auto daar parkeren?
A: In de reguliere parkeervakken mogen auto's blijven staan. Houdt u er wel rekening mee dat u tussen 11.30 en 14.15 uur niet in of uit kunt rijden. Gaat u met de fiets weg? Houdt u dan rekening met de lopers.

V: Ik parkeer altijd aan het Wilhelminaplein. Kan dat op zondag 21 mei?
A: De parkeerplaatsen aan de Westwal worden afgesloten. De parkeerplaatsen aan de Molenberg en Sonneveld zijn niet afgesloten. Houdt u er wel rekening mee, dat u tussen 12.15 en 13.30 uur niet in of uit kunt rijden. Na 13.30 en tot 15.00 uur kunt u vertraging oplopen bij het uitrijden, in verband met de veiligheid van de lopers. Luister altijd naar de instructies van de verkeersregelaars.

Vught
V: Ik woon aan de Vughterweg. Kan ik mijn huis bereiken?
A: De Parallelweg aan de zijde van de even huisnummers is afgesloten voor auto's en fietsers. Bewoners wordt aangeraden hun auto elders te parkeren (bijvoorbeeld aan de Willem van Oranjelaan) indien zij tussen 12.45 en 15.30 uur bij hun huis aankomen of weg willen.

V: Is het Van der Valk Hotel Vught bereikbaar op zondag 21 mei?
A: Het Van der Valk Hotel is bereikbaar. Tussen 12.45 en 15.00 uur staan er verkeersregelaars die helpen het parcours te kruisen. Let op: komt u vanaf de Randweg? Volg dan de omleiding aangegeven via de omleidingsborden.

V: Is de Heunweg bereikbaar op zondag 21 mei?

A: De Heunweg is afgesloten tussen 12:30 en 16:00. U kunt Ring 's-Hertogenbosch en Het Van der Valk Hotel via de aangegeven omleiding op de borden.

Sint Michielsgestel
V: Ik fiets op zondag graag over de Oeverlandroute, kan dat op zondag 21 mei ook?
A: Fietsen is langs de route toegestaan. Wij vragen u rekening te houden met de deelnemers.

V: Is wandelen in het Bossche Broek mogelijk op zondag 21 mei?
A: Wandelen is mogelijk. Wij vragen u rekening te houden met de deelnemers. Loopt u met een hond? Zou u deze aangelijnd willen houden om hinder te voorkomen?

V: Ik wil graag naar Koffie- en Theehuis 't Haantje. Kan dat?
A: Koffie- en Theehuis 't Haantje is op zondag 21 mei tussen 13.30 en 15.45 uur niet bereikbaar met de auto. Lopend en met de fiets is de bereikbaarheid ongewijzigd. Wij vragen u rekening te houden met de deelnemers.

V: Ik wil graag naar de boerderijwinkel van Aspergeboerderij Ter Stege. Kan dat?
A: Als u op zondag 21 mei naar de boerderijwinkel wilt, raden wij u aan dat te doen voor 13.30 uur of na 15.45 uur. Wilt u toch binnen deze tijden de winkel bezoeken? Rij dan via de Hemelrijkstraat naar Dooibroek. Verkeersregelaars zullen u doorlaten richting de Vensestraat. Houd rekening met een langere reistijd.

Pettelaar
V: Is restaurant Croy de Pettelaar bereikbaar?
A: Ja, restaurant Croy de Pettelaar is de gehele dag bereikbaar. Let op: u kruist de lopers met behulp van verkeersregelaars en vrijwilligers. Wilt u uw snelheid aanpassen?

V: Is de parkeerplaats aan het Sweelinckplein bereikbaar?
A: Ja, de parkeerplaats is de gehele dag bereikbaar. Tussen 14.00 en 16.30 uur is deze alleen toegankelijk vanaf de Pettelaarseweg, en niet vanaf de Zuiderparkweg.